Az Ida hurrikán miatt kézzel kellett lélegeztetni a betegeket egy kórházban

Az Ida hurrikán miatt kézzel kellett lélegeztetni a betegeket egy kórházban

Hatalmas károkat okozott az Ida hurrikán az Egyesült Államokban. A félig összedőlt üzleteket elkezdték kifosztani, miközben a halottak száma tovább nőtt.

Az Ida hurrikánnak már legalább két halálos áldozata van. Egy emberre házára rádőlt egy fa, egy másik pedig vízbe fulladt – írja a Fox News-ra hivatkozva az Origo.

A károk felmérése és a romok eltakarítása még sokáig eltarthat, ezért félő, hogy a halottak száma tovább nő. 

Az amerikai elnök katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Louisiana államot, és szövetségi segítséget rendelt a károk helyrehozatalában.

New Orleans városában több mint 1 millió háztartás maradt áram nélkül. 

Hírdetés

Egy villanypózna a Mississippi folyóba esett, ami egy ideig az ellenkező irányba áramlott, amikor megérkezett az Ida. 

Sokan viszont megpróbálják kihasználni a helyzetet: félig összedőlt üzletekből lopnak, illetve képek is készültek olyan emberekről, akik egy pénztárgépet próbáltak feltörni  – írja a Metro.

LaToya Cantrell New Orleans-i polgármester figyelmeztette a lakosságot, hogy a rendőrség minden tolvajt el fog kapni, és vádat fognak emelni ellenük.

Az ilyen viselkedést nem toleráltuk, és ezután sem fogjuk tolerálni – mondta.

Az áramkimaradás miatt egy New Orleans melletti kórházban az ott dolgozóknak manuálisan kellett lélegeztetniük a betegeket, amíg átszállították őket máshova. 

Hétfőre, Mississippi dél-nyugati részén Ida hurrikánból trópusi viharrá mérséklődött, ugyanakkor a heves esőzések és az áradás továbbra is veszélyeztetik New Orleans-t. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »