Az Eriksent megmentő orvosi csapat és Kjaer kapja az elnöki különdíjat

Az Eriksent megmentő orvosi csapat és Kjaer kapja az elnöki különdíjat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi közlése szerint idén a Christian Eriksen életét megmentő orvosi csapat, illetve a dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer kapja az elnöki különdíjat.

„A 2020-as Eb igazi hősei” – így jellemezte az elismerésben részesülőket Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

Hírdetés

Eriksen június 12-én a kontinensviadal csoportkörében a Finnország elleni mérkőzés első félidejében összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Kjaer elsők között érkezett társához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az orvosi segítség érkezésekor társait összefogva körbeállták Eriksent, hogy a kamerák és a fotósok kereszttűzétől elállják az utat. Az Internazionale futballistáját sikerült újraéleszteni.

A 29 éves futballistát az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Pályafutása folytatása egyelőre kétséges, mivel Olaszországban eltilthatják a játéktól, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »