Az EP Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának az európai érdekekért kellene kiállnia!

Az EP Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának az európai érdekekért kellene kiállnia!

Az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (INTA) tegnap megvitatta a kínai elektromos autók behozatalára kivetett ideiglenes antidömping-vámok kérdését.

Győri Enikő fideszes EP-képviselő, a Patrióták Európáért képviselőcsoport tagja leszögezte: „Mielőtt a Tanács véglegesítené a vámokat, meg kellene vizsgálni, azok kinek az érdekét szolgálnák. A tagállamok kételyei, az autóipar tiltakozása világos jele annak, hogy

ezek a vámok nem az európai érdekeket mozdítják előre.”

A magyar képviselő hangsúlyozta: „Az uniós autóipar nagymértékben függ a kínai alkatrészektől. A Kína-ellenes kereskedelmi háborúval valójában az ellátóláncok biztonságát kockáztatnánk, ami tovább károsítaná az európai termelést, és így a versenyképességet.”

Hírdetés

Győri Enikő kifejtette:

„Nem látom, kinek az érdekét szolgálják ezek a vámok. Világos, hogy az autógyártókét nem, hisz ők féltik az ellátóláncaikat. Az európai fogyasztókét sem, mert ez a lépés áremelkedéshez fog vezetni. A zöldítést sem segíti, hiszen pont a kínai elektromos autókra vetjük ki a vámokat.

Remélem, nem arról van szó, hogy egy Európai Unión kívüli szuperhatalom próbálja kereskedelmi háborúba kényszeríteni az Uniót. Magyarország feladata, hogy az Unió soros elnökeként megfogalmazza, mi volna az a semleges gazdaságpolitika, amely esélyt ad a sikerre és a gazdasági versenyképesség javítására. Ideológiamentes gazdaságpolitikára van szükség: azzal kell üzletelnünk, akivel a leginkább megéri. Csak így tudjuk megvédeni az európai jólétet.”

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »