Az elemző durva kampányra számít

Az elemző durva kampányra számít

Juraj Hrabko politikai elemző a TSR TV-ben kifejtette véleményét a jelenlegi szlovákiai belpolitikai helyzetről, főleg a közelgő választásokkal kapcsolatos megnyilvánulásokról.

A bonyolult belpolitikai helyzet, amelyet tovább komplikálnak az időelőtti választások körüli szócsaták Hrabko szerint egy kemény, sőt durva kampányt vetítenek elő. Nem vár korrekt politikai versengést. A leendő kormányra sok szempontból komoly kihívások várnak, legyen szó a gazdasági nehézségekről, a szomszédban dúló háborúról és ezek lesznek a választási kampány fő témái is.

Hírdetés

Hrabko néhány példával is szemléltette, hogy a kampány már javában zajlik. Ilyen „kezdeményezés” Igor Matovič (OĽANO) javaslata a képviselői fizetések csökkentéséről. Ez „vonzó” téma, ami ráadásul mindenki számára érthető. Noha jelenleg nem terjeszthető a parlament elé, miután korábban a képviselők elutasították a felvetést, de Matovič kivárhatja még a hathónapos moratóriumot és beterjesztheti ismét a javaslatot, miután van még elegendő képviselője hozzá.

Arra a kérdésre, hogy milyen pártnyilatkozatnak van nagyobb értéke, annak-e, amelyben a párt kijelöli, kivel kíván a választásokat követően együttműködni és megvalósítani a programját, vagy inkább annak, hogy kitől határolódik el és semmiképp nem lép szövetségre vele, Hrabko azt válaszolta, hogy a második lehetőség csupán egyfajta gesztus a választók felé. Vannak pártok, amelyek lépten-nyomon hirdetik, kikkel nem fognak együttműködni, miközben egyáltalán nem biztos, hogy valóban bejutnak a törvényhozásba.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »