Az egyik bozótvágóval, a másik késsel akarta rendezni az élettársaik közötti nézeteltérést

Az egyik bozótvágóval, a másik késsel akarta rendezni az élettársaik közötti nézeteltérést

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető az élettársát ért sérelmet akarta megtorolni, ezért bozótvágóval támadt egy másik férfira, aki viszont késsel próbálta őt megszúrni.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott élettársa 2022. július elején, egy borsodi településen lévő élelmiszerboltban vitázott egy másik nővel, kölcsönösen szidták egymást. Aznap este a vádlott és a másik nő élettársa telefonon egyeztettek, hogy találkoznak, és megbeszélik a történteket. A másik nő élettársa az élelmiszerüzlet parkolójában várta a vádlottat, egy kést vitt magával, amit a farzsebében tartott. A férfi autóval jött és már úgy szállt ki, hogy nála volt egy több mint fél méter pengehosszúságú bozótvágó kés.

Mindketten a kölcsönös bántalmazás szándékával érkeztek, egymás felé indultak, és a másik férfi elővette a kést és maga előtt tartotta. A vádlott a bozótvágó késsel anélkül, hogy a férfi támadott volna, a fejére ütött, miközben ő a késsel a vádlott hasa irányába szúrt, de nem érte el, ezért puszta kézzel történő verekedést akart provokálni.

A sértett férfi könnyebb sérülést szenvedett el, azonban a bozótvágó késsel történő közepes ütés életveszélyes, míg a nagy erejű ütés akár halálos sérülést is okozhatott volna.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a bozótvágó kés elkobzásával.

A kést használó sértettel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult elkülönítetten büntetőeljárás.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »