Az Egyesült Államokba utazik Peter Pellegrini

Az Egyesült Államokba utazik Peter Pellegrini

Peter Pellegrini, a Szlovák Köztársaság elnöke vasárnap az Egyesült Államokba utazik az Egyesült Nemzetek Szervezete 79. közgyűlésére. Pellegrini hétfőn a New Yorki „Jövő Csúcstalálkozón” fog felszólalni, majd több beszéd és találkozó is vár rá. Az államfő szombaton érkezik vissza Szlovákiába – tájékoztatott a Szlovák Köztársaság Elnöki Hivatalának kommunikációs osztálya.

Pellegrini először a „Jövő Csúcstalálkozón” fog felszólalni, majd szerdán az ENSZ Közgyűlésének általános vitájában is beszédet mond, és részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának magas szintű nyílt vitáján is. Emellett kétoldalú tárgyalásokat fog folytatni az ENSZ főtitkárával, António Guterresszel, valamint más államfőkkel, és találkozik a Zsidó Világkongresszus elnökével, Ronald Lauderrel is.

Hírdetés

Pellegrini kedden egy beszélgetéssel zárja a New York-i Slovak Pro Summit 2024 rendezvényt. A szlovák államfő látogatása csütörtöktől Cedar Rapidsben folytatódik. Ott a Nemzeti Cseh és Szlovák Múzeum és Könyvtár megalapításának 50. évfordulója alkalmából Petr Pavellel együtt egy új órát fognak felavatni a felújított óratornyon, amely a prágai Óvárosi Városháza történelmi órájának stílusát idézi. Programjában szerepel egy találkozó Iowa állam képviselőivel is.

Az elnök visszaérkezése Szlovákiába szombat reggel várható.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »