Az Egyesült Államok újabb 2 milliárd dolláros hitelt nyújt Lengyelországnak

Az Egyesült Államok újabb 2 milliárd dolláros hitelt nyújt Lengyelországnak

Az Egyesült Államok bejelentette, hogy aláírta Lengyelországgal a második kölcsönszerződést, amelynek célja Lengyelország katonai képességeinek a növelése. A 2 milliárd dolláros hitelből a lengyel hadsereg modernizációját finanszírozzák, többek között Abrams harckocsik, F-35 repülőgépek és Patriot rakétarendszerek kerülnek beszerzésre.

„Lengyelország az Egyesült Államok szilárd szövetségese, és ez az üzlet tovább erősíti a NATO keleti szárnyát” – jelentette ki sajtóközleményében Matthew Miller külügyminisztériumi szóvivő, hozzátéve:

Hírdetés

„Lengyelország jelentős katonai modernizációs programot hajt végre, amely magában foglalja az amerikai védelmi eszközök, például F-35 repülőgépek, Patriot rakétarendszerek és Abrams fő harckocsik beszerzését.”

A külföldi katonai finanszírozási eszköz keretében nyújtott közvetlen kölcsönök az Egyesült Államok néhány legfontosabb partnere számára fenntartott biztonsági együttműködési eszköz. A lengyel hadsereg modernizációja a közlemény szerint jelentősen növeli a NATO keleti szárnyának védelmi és elrettentő képességét.

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »