Az egészségügyi helyzetről és kórházfejlesztésről tárgyaltak Komáromban

Az egészségügyi helyzetről és kórházfejlesztésről tárgyaltak Komáromban

Pénteken délelőtt egészségügyi témákban egyeztetett a városházán a komáromi kórház igazgatója, Jaroslav Jaška, a megyei egészségügyi szakbizottság elnöke, Viola Miklós képviselő és Keszegh Béla polgármester.

A témák között szerepelt a kórház jelenlegi, járvány miatti terhelése, az oltások biztosításának felgyorsítása és bővítése, továbbá a kórház fejlesztési tervei. A szoros együttműködés az alapja a leghatékonyabb egészségügyi ellátásnak.

Jaroslav Jaška elmondta, hogy a kórház kézben tartja a jelenlegi helyzetet. Folyamatosan zajlik az oltás és a kórház nagyobb mennyiségű oltás beadására is kész. Több oltóanyagra a következő hetekben számítanak, de már most is nyíltak meg újabb oltóhelyek. Örömmel fogadják, hogy a város is lobbizik az oltóanyagokért, így most már fokozatosan több érkezik. Beszámolt a most zajló és tervezett építkezésekről, melyek során további fejlesztéseket tudnak megvalósítani Komáromban.

Fontosnak tartja azt is, hogy a belgyógyászat épületének átalakításakor annak nemcsak a külső részét, hanem a belterét is átalakították a modern kezelés körülményeihez, ami most a koronavírusos betegek ellátásában is nagy segítség.

Hírdetés

Viola Miklós jelezte, hogy

Az új oltási tervekben a megyei önkormányzatok kaptak feladatokat, így az egészségügyi bizottságon és a megyei képviselőkön keresztül is segíteni tudnak. Mindent megtesznek azért, hogy akár újabb oltóközpont nyílhasson a Komáromi járásban. A fejlesztések megvalósításában támogatásáról biztosította a kórházat, örömmel tapasztalják, hogy az elmúlt években folyamatos a fejlesztés.

Keszegh Béla polgármester a város támogatásáról biztosította a kórház vezetőjét. Újabb lélegeztetőgépek beszerzésében igyekszik segíteni a város, amelyek a koronavírus-fertőzés mellett más betegségek hatékony kezelésben is kulcsfontosságúak. Az oltás szervezésében továbbra is aktív együttműködést folytat a város, szükség esetén nagyobb termeket is biztosít a tömeges oltáshoz.

(Komárom város sajtóközleménye alapján Felvidék.ma)

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »