Az AUR szerint Románia egyenesen meghal, ha sokáig marad még a Cîþu-kormány

Az AUR szerint Románia egyenesen meghal, ha sokáig marad még a Cîþu-kormány

Az AUR közzétette bizalmatlansági indítványának szövegét; e szerint Románia meghal, ha sok ideig hatalmon marad a Cîţu-kormány.

Romániát a nemzeti közöny kormánya vezeti, amely készen áll arra, hogy „egy műanyag zsákban, vallási szertartás nélkül, egy könnycseppet sem hullatva” temesse el az országot – állítja a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a Cîţu-kormány ellen kezdeményezett bizalmatlansági indítványában.

A dokumentumban úgy fogalmaznak, Románia nem úgy néz ki, mint egy olyan ország, amelyet lakosai, vállalkozói, a hétköznapi, becsületes emberek érdekében vezetnek. Az adófizetők egy olyan államapparátust tartanak fenn pénzükből, amely a jelek szerint nem az ő érdekükben dolgozik, és ‘az ország meghal, ha még sok ideig hatalmon marad a PNL-USR PLUS-RMDSZ alkotta kormány – olvasható az indítvány szövegében.

Hírdetés

Az AUR képviselői szerint Florin Cîţu kormányfő egy olyan gazdasági növekedéssel dicsekszik, amely nem látszik sem az életszínvonalban, sem a románok vásárlóerejében, mert ‘mindkettő csökkenőben van 2019-hez képest’. Véleményük szerint a bruttó hazai termék (GDP), amelynek növekedéséről a kormányfő beszél, ‘nem tükrözi sem az emberek vásárlóerejét, sem az infláció negatív hatását’.

A dokumentum értelmében ugyanakkor Cîţu ‘egy erkölcstelen, összeférhetetlenséggel, hivatali visszaéléssel, nyomásgyakorlással és a közigazgatási eljárások megsértésével vádolt személy’.

Indítványában az AUR többek között még rámutat, hogy a kormányzásnak ‘nem a pártokról, nem a minisztériumok és a büdzsé elosztásáról kell szólnia’, hanem az emberekről.(agerpres)

Fotó: Az AUR társelnökei, George Simion (balról) és Claudiu Târziu sajtótájékoztatót tartanak. Forrás: Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »