Az AUR és a PSD is az egészségügyi miniszter lemondását követeli

Az AUR és a PSD is az egészségügyi miniszter lemondását követeli

Az AUR és a PSD is az egészségügyi miniszter lemondását követeli a Matei Balş intézetben történt tűzvész miatt – írja az Agerpres.

Az AUR a tragédiáért felelős személyek ‘azonnali’ lemondását követeli

Az AUR Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter és Raed Arafat katasztrófavédelmi főigazgatósági (DSU) vezető azonnali lemondását követeli a Matei Balş intézetben bekövetkezett tragédia miatt, amelynek a párt szerint ők az erkölcsi felelősei. Maria Niţescu, az intézet ügyvezető igazgatója pedig közvetlenül felelős, ő szintén mondjon le – követelik a párt képviselői a pénteken kiadott közleményben.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott állásfoglalás szerint a Matei Balş intézetben bekövetkezett rettenetes tragédia, melyben öt páciens életét vesztette, ismét rávilágít arra, milyen katasztrofális helyzetben van az egészségügyi és orvosi ellátórendszer, és milyen nagy fokú gondatlanság és hozzá nem értés jellemzi az ágazat vezetőit a legfelsőbb szinten.

Véleményük szerint Adrian Streinu-Cercel ‘ugyanolyan mértékben felelős a történtekért’, tekintve, hogy egészen a múlt hónapig 23 éven keresztül ő vezette az intézményt.

„Két hónappal a Piatra Neamţ-i megyei sürgősségi kórház intenzív osztályán kiütött tűzeset után Románia ismét egy új szerencsétlenséggel áll szemben, ezúttal a Matei Balş intézetnél, amelyet a közelmúltban korszerűsítettek, és amelyet 23 éven keresztül Adrian Streinu-Cercel vezetett. Úgy véljük, hogy az orvos, aki jelenleg szenátor és a szenátus egészségügyi bizottságának vezetője (…) ugyanolyan mértékben felelős a történtekért” – summázza az AUR. A párt képviselői ugyanakkor őszinte részvétüket fejezik ki a gyászoló családoknak.

Hírdetés

Ciolacu: az egészségügyi miniszter lemondása csekély, de kötelező gesztus lenne

Marcel Ciolacu szerint a „gyilkos kormány” ismét megpróbálja lemosni magáról a felelősséget, pedig az egészségügyi miniszter lemondása „csekély, de kötelező gesztus” lenne.

„Ehelyett azonban a vezetők csúfot űznek az országból. Johannis csak úgy elhúzott limuzinjával az áldozatok családtagjai mellett, és ahelyett, hogy az egészségügyi miniszter azonnali leváltását kérte volna, ismét a rendszerszintű problémákról és a reformokról szónokolt” – írja egy Facebook-bejegyzésben a PSD-elnök, az államfő korábbi nyilatkozatára utalva.

O guvernare criminală se spală iar pe mâini de moartea unor pacienți!

Demisia ministrului Sănătății este un infim, dar…

Közzétette: Marcel Ciolacu – 2021. január 29., péntek

Florin Cîţu miniszterelnököt cinizmussal vádolja Ciolacu, szerinte a kormányfő ürügyként használta a péntek reggeli tragédiát arra, hogy „újabb fizetés- és pótlékcsökkentéseket jelentsen be”.

„Ő, aki tavaly azt nyilatkozta, hogy az egészségügy nem prioritás, és visszavágta a költségvetését, most szidja a kórházigazgatókat, amiért nem végeztek infrastrukturális beruházásokat” – áll még a bejegyzésben. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »