Az atomháború kitörésének előjeleiről

Fogoly Dilemma, a Gyávák Játéka, az Őrültek Játéka, Masszív Megtorlás, Első Csapás, Második Csapás, Halott Kéz Csapás, katonai doktrínák, és egyéb fogalmak kerülnek tisztázásra

-Sorozatunk a békét szolgálja, a felelőtlen politikusok által gerjesztett atomháborús feszültségek ellenében!-

Ezen rövid ismertető megírását a “Románia kész harcolni Oroszországgal”[1] c. cikkben írt megjegyzés indította el:

„A román hadsereg ugyanis arra készül, hogy ha a helyzet úgy kívánja, orosz csapatok ellen harcoljon az ogyesszai Oblasztban, elsüllyessze a Fekete-tengeren az Ogyesszába tartó orosz hajókat, azon töpreng, mi lenne a leghatékonyabb stratégia, hogy a Dnyeszter nyugati oldaláról megtámadják az orosz hídállásokat és kész szembenézni a nukleáris robbanófejjel érkező rakétákkal is.”

A médiában számtalan vad fenyegetőzés hangzott el román és orosz részről is a legmagasabb szinten. Basescu államelnök nagy élvezettel durváskodott vissza Rogozinnak, Oroszország 3. emberének, akinek repülőgépjét, Ukrajnát a fekete tengeren megkerülve, Transnistriába tartva, több ideig román vadászgépek fenyegették és nem akarták beengedni a román légtérbe. Ez addig tartott, amíg eldurvultak a dolgok, és komoly fenyegetőzések hangzottak el orosz részről. Rogozin megígérte, hogy a következő alkalommal stratégiai bombázóval fog Románián keresztül repülni. Lesznek-e majd a románok olyan esztelenek, hogy egy stratégiai bombázót 4 darab atomrobbanófejjel ellátott rakétával a saját fejük fölött lelőjenek?

Hírdetés

Kezdetnek szögezzük le: Atomtöltetekkel nem játszik senki! Azonban Gorbacsov 2015 januárjában figyelmeztette az Európai politikai és NATO katonai vezetőket, hogy az ukrán konfliktus súlyosbítása, Ukrajnának modern fegyverekkel való ellátása Európát teljesen átfogó háborúvá válik és az atomcsapások elindítása elkerülhetetlen lesz!

Hiroshima óta legalábbis mindenki kényesen ügyel arra, hogy ne kerüljön sor atomfegyver bevetésére. Annak megítéléséhez, hogy Oroszország valóban indít-e egy Első Csapást Románia ellen kellene ismernem az orosz katonai, – titkos (valós)- válaszadási procedúrákat. Ezek a procedúrák arra vonatkoznak, hogy bizonyos konkrét feltételek  teljesülésekor, azaz bizonyos szcenáriók létrejöttekor, az orosz hadsereg bevetés célzattal indíthat-e atomtöltetű rakétákat. Ezek a szcenáriók titkosak! Nem marad más hátra számunkra, mint az ellenfelek katonai doktrínájának alapján összegyűjteni mindkét fél részéről elemzéseket és ebből levonni a titkos szcenáriókhoz lehetőleg közel álló következtetéseket.

Dr. Ing. Sebestyén-Teleki István, Zürich – Erdőszentgyörgy, Svájc – Erdély

A teljes anyag INNEN letöltve PDF formátumban olvasható.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Helyzetelemzés, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »