Az Arriva a háború elől menekült ukrán sofőrökkel töltötte fel állományát

Az Arriva a háború elől menekült ukrán sofőrökkel töltötte fel állományát

Az Arriva társasághoz tartozó szlovákiai buszközlekedési cégek jelenleg 1800 buszsofőrt alkalmaznak, köztük több mint 50 ukrán kollégát is, akik a Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Zsolna megyei járatokon teljesítenek szolgálatot.

„Az Arriva szlovákiai cégeinél az alkalmazottak bérezése azonos feltételek alapján történik minden buszvezető esetében, függetlenül attól, hogy honnan érkeztek, csak a ledolgozott órák és a kvaliifikáció szempontjai érvényesülnek” – mondta az ukrán munkaerő alkalmazásával kapcsolatban az Arriva szlovákiai szóvivője, Peter Stach.

Az ukrajnai orosz agresszió kezdetén ezrek menekültek Szlovákiába keleti szomszédunktól. A Kassa megye keleti részén is működő tömegközlekedési társaság az első pillanattól kezdve bekapcsolódott a háború elől menekült ukrán lakosság megsegítésébe.

Hírdetés

„Amint a megrendelőink jóváhagyták a közlekedési minisztérium ukrán állampolgárok Szlovákia területén történő ingyenes szállítására vonatkozó kérelmét, mi annak az Arriva autóbuszaival tettünk eleget” – közölte Peter Stach. Mint elmondta, öt megyében minden ukrán állampolgárnak ingyenes utazási lehetőséget biztosítottak. 2022 július elsejétől az ingyenes buszközlekedés lehetőségét a menekültek bizonyos csoportjaira korlátozták.

„Mindezek mellett az orosz invázió kezdetétől segítséget nyújtunk ukrán kollégáinknak és családtagjaiknak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ukrán kollégáink érezzék a támogatásunkat nemcsak alkalmazottként, hanem elsősorban olyan emberként, akinek a családtagjai, szerettei élete veszélybe került” – mondta a szóvivő.

A nagymihályi Arriva a múltban már üzemeltetett rendszeres nemzetközi járatot Nagymihály és Uzsgorod között. „Ennek köszönhetően kellő tapasztalatokra tett szert a nemzetközi autóbuszjáratok működtetése terén. Amennyiben a biztonsági helyzet megengedi, készek vagyunk együttműködni a megrendelő Kassa megyei önkormányzattal rendszeres buszösszeköttetés biztosítása érdekében Szlovákia és Ukrajna között” – tette hozzá Peter Stach.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »