Az amerikai hadsereg űrhaderőnemi egységet hozott létre Dél-Koreában

Az amerikai hadsereg szerdán űrhaderőnemi egységet hozott létre Dél-Koreában, új fegyvernemmel bővítve a helyi erők műveleti képességeit.

Az egység része az Egyesült Államok Koreai Erőinek (USFK), és olyan időszakban jött létre, amikor Szöul és Washington megerősítette a biztonsági koordinációt az egyre összetettebbé váló észak-koreai nukleáris és rakétafenyegetésekkel szemben.

Paul LaCamera tábornok, az USFK parancsnoka ünnepélyes keretek között avatta fel az egységet, a dél-koreai fővárostól, Szöultól 65 kilométerre délre fekvő Phjongthekben szerdán. Az itt található Oszan légibázison állomásozó új alakulatot Joshua McCullion alezredes fogja vezetni.

Hírdetés

Megfigyelők szerint az új egység segíti az Észak-Korea irányából és máshonnan érkező lövedékek felderítését és nyomon követését, megerősítve a dél-koreai-amerikai szövetség általános elrettentő képességét.

Az egység megalakításával az amerikai hadsereg arra törekszik, hogy több területen biztosítsa átfogó harcászati képességeit, szembeszálljon a légi, szárazföldi, tengeri, a kibertérből és a világűrből érkező fenyegetésekkel.

Ez egyike azon kevés amerikai űrhaderőnemi egységnek, amelyeket az amerikai szárazföldön kívül hoztak létre.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »