Az állatkertek újra megnyitják kapuikat. Mutatjuk mire számíthatnak a látogatók a hazai állatkertekben

Az állatkertek újra megnyitják kapuikat. Mutatjuk mire számíthatnak a látogatók a hazai állatkertekben

Nyitókép: magazinchovatela.sk

A járványhelyzet fokozatosa javulása alapján a kormány a szakemberekkel együtt úgy döntött, hogy április 19-től az állatkertek is megnyithatják kapuikat. Ez a hír minden bizonnyal a kisgyermekes családokat és az állatkertek alkalmazottait is örömmel töltötte el.

Az állatkertbe való belépéshez negatív koronavírus-tesztre lesz szükség, ezenkívül be kell tartani az általános óvintézkedéseket (szájmaszk – távolságtartás – kezek). Az állatkertekre is érvényes, hogy 15 négyzetméterre csak egy látogató juthat.

Iglói állatkert

Karol Dzurik, az iglói állatkert igazgatójának tájékoztatása szerint gőzerővel dolgoznak a nyitási előkészületeken, április 20-ra, keddre minden készen fog állni a nyitásra. Az igazgató szerint április 20-tól az állatkert cukrászdája is nyitva lesz, de csak a kiadóablakon keresztül fog működni. Április 27-től a kávéautomatákat is üzembe állítják, május 1-jétől pedig a büfét is.

Az igazgató örül annak, hogy a jelenlegi helyzet ellenére sem kellett senkit elbocsátaniuk, a járvány idején pedig új állatok örvendeztették meg őket.

„A látogatók olyan új állatfajoknak örülhetnek, amelyeket eddig az iglói állatkertben még nem tartottak. Ide tartozik a macskafélék családjába tartozó szervál és az aligátorteknős“

– árulta el Dzurik, aki azt is hozzátette, hogy a vörös óriáskenguruk tenyésztését is szeretnék felújítani.

Kassai állatkert

Eva Malešová, a kassai állatkert igazgatóhelyettesének elmondása szerint fokozatosan készültek a nyitásra, hiszen azzal számoltak, hogy az óvintézkedések ideiglenesek.

„Év elején mindig az új szezonra készülünk, amivel rengeteg teendő jár – az állatkert térségének kitakarítása a téli időszak után, kertészeti munkák, javítómunkák, az állattartó helyek rendbetétele. Ezeket a munkákat mindig el kell végezni, tekintet nélkül arra, hogy nyitva vagyunk-e vagy zárva“

Hírdetés

– magyarázta.

A kassai állatkert az egyéves medvekölykökkel, Másával és Filippel, leopárdokkal, pandákkal és kommentált fókaetetéssel várja az érdeklődőket.

Bajmóci állatkert

A Bajmóci Nemzeti Állatkertben az engedélyezettnél több látogatót is el tudnának képzelni, ugyanis az állatkert két kisebb pavilont leszámítva kültéren helyezkedik el.

Andrea Klasová, az állatkert szóvivőjének tájékoztatása szerint a járvány miatt, szerencsére, senkit sem kellett elbocsátaniuk. Épp ellenkezőleg, az iglói állatkerthez hasonlóan a bajmóciakat is új állatok örvendeztették meg. A kameruni kecskéknek, az ouessanti juhoknak és a Kikr-dikdikeknek is születtek kicsinyiek.

Az új elefántos pavilont egyelőre még nem nyitják meg, de az oroszlánoknál új információs táblákat és fotósarkat hoztak létre, ahol élethű nagyságban Aszlannal, az állatok királyával lehet fotózkodni.

Pozsonyi állatkert

A főváros és környékén lakói minden bizonnyal örülnek a pozsonyi állatkert megnyitásának. Annyi biztos, hogy a pavilonok és a Dinópark hétfőn még zárva lesz.

Júlia Hanuliaková, a pozsonyi állatkert igazgatója úgy véli, a látogatóknak nem kell félniük attól, hogy nem jutnak be az állatkertbe a négyzetméteres korlátozás miatt, ugyanis a látogatói terület 35 hektár. A látogatókat a be- és kijövetelnél is számolni fogják, és amennyiben a 20 ezer látogatóhoz fognak közelíteni, az állatkertbe való belépést korlátozni fogják. Az igazgatónő szerint a legjobb napokon is négyezer fő körüli látogatottságot szoktak jegyezni.

A hagyományos büfék és a gasztro újdonságok, az ún. foodtrackek is nyitva lesznek. Ezenkívül olyan újdonságokkal is készülnek, mint piknikhelyek és a WC-kapacitások megnövelése.

  „Az állatkertben újonnan három fekete ouessanti juh, maki és az értékes arab oryx antilopfajta is született“

– árulta el Hanuliaková.

Webnoviny.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »