Az államalapítás ünnepén két felvidéki személyiség Pozsonyban vette át a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést – VIDEÓVAL

Az államalapítás ünnepén két felvidéki személyiség Pozsonyban vette át  a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést – VIDEÓVAL

Augusztus 20-án, államalapító Szent István király ünnepén adták át az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést két felvidéki személyiségnek, tevékenységük elismeréseként. A rangos kitüntetést ezúttal Vörös Mária, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének alelnöke és Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora és a Pozsonyi Főegyházmegye helyettes bírósági helynöke vehette át Magyarország Pozsonyi Nagykövetségén.

Márvány Miklós, ideiglenes ügyvivő beszédében elmondta, hogy ezúttal is két olyan személyiség kitüntetésének átadásán lehetünk jelen, akik személyükben és hivatásukon keresztül erős szimbólumai és példaképei a magyarság külhoni megmaradásáért folytatott küzdelemnek.

Vörös Mária nagy meghatottsággal vette át a kitüntetést, majd háláját fejezte ki a Magyar Államnak, amiért odafigyel a felvidéki magyarságra. Beszédében hangsúlyozta, hogy ez a díj nemcsak az ő személyének, hanem az egész magyar pedagógusközösségnek szól, itt a Felvidéken.

Másrészt úgy gondolom, hogy ez a díj szól annak a pedagógusszövetségnek is, amely immár három évtizede dolgozik azért, hogy a felvidéki magyarság életben maradjon”

 – hangsúlyozta.

Hírdetés

 

Köszönőbeszédében ő is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ez az elismerés nemcsak az ő személyének szól, hanem az egész közösségüknek, akikkel együttműködve szeretnék a magyar keresztény életet tettekre váltani Pozsonyban, és megélni a mindennapokban az isteni tanítást. Emellett azt is elmondta, hogy különösen jóleső érzéssel tölti el a tudat, hogy az államalapítás évfordulóján veheti át ezt a rangos elismerést.

Ez a nap számomra és az egész közösségünk számára nagyon fontos és jelentős, hiszen Szent István népeként tudunk ma magyarként, keresztényként ünnepelni”

 – hangsúlyozta a kitüntetett lelkipásztor.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »