Az állam új formában segít munkát keresni

Az állam új formában segít munkát keresni

Annak ellenére, hogy a koronavírus jócskán megnehezíti a munkaadók és a munkavállalók mindennapjait, szerencsére sok területen továbbra is akadnak szabad munkahelyek. Ezek betöltését kívánja többek közt elősegíteni a munkaügyi minisztérium új portálja is.

Az állást kínálók és keresők számára a több kereskedelmi portál mellett az állam is kínált egy honlapot, ahol a hivatalos bejelentett üres munkapozíciókat lehetett elérni. Az istp.sk-t február 1-től az www.sluzbyzamestnanosti.gov.sk oldal váltja, ahol a munkaadók a törvényből adódó kötelességüknek, a szabad munkahelyek meghirdetésének is eleget tehetnek, míg a munkaügyi hivatalokon bejelentett álláskeresők profilja pedig automatikusan felkerült a portál adatbázisába. 

Hírdetés

Az álláskeresőket minderről természetesen folyamatosan tájékoztatják, s az egész folyamat azt a célt szolgálja, hogy állami szinten is hatékonyabb legyen a két oldal közti kapcsolatépítés, vagyis a munkát kínálók és keresők minél könnyebben találjanak egymásra.

Az oldal tehát február 1-től lesz elérhető, s a január 28-ig az istp.sk-en bejelentett munkahelyek automatikusan elérhetővé válnak majd rajta is. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »