Az állam konkrét oltási időponttal egyenként fogja megszólítani az oltatlanokat

Az állam konkrét oltási időponttal egyenként fogja megszólítani az oltatlanokat

Vladimír Lengvarský szerint az állam minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy közelebb hozza a vakcinákat az emberekhez

Az eddig még nem beoltott állampolgárokat az állam valószínűleg névre és címre szólóan szólítja majd meg, konkrét időpontot is javasolva az oltásra. Erről beszélt az egészségügyi miniszter mai sajtótájékoztatóján. Lengvarský elmondta, hogy keresik a lehetőségeit annak, hogy minél közelebb hozzák a koronavírus elleni oltóanyagot az oltatlanok számára. Azt, hogy az oltócsapatok a saját otthonaikban keresnék fel az embereket, a miniszter elképzelhetetlennek tartja. Egy ilyen művelet ugyanis logisztikailag rendkívül összetett.

December 11-17 között Ajándékozzunk karácsonyt címmel projekt indul, melybe 67 kórház, 27 poliklinika és 19 nagy kapacitású oltóközpont mellett több szűz ambuláns orvos és mobil oltócsapat is bekapcsolódik.

Hírdetés

Lengvarský szerint az oltási hét az első, második és harmadik adag vakcina beadását szolgálja minél több ember számára. Több mint 100 ezer adag vakcina áll készen a regisztráltak, és további több tízezer a nem regisztráltak számára.

A tárcavezető felszólította a polgárokat, hogy regisztráljanak a korona.gov.sk oldalon, és ha kérdéseik, kétségeik vannak az oltással kapcsolatban jöjjenek el az egyes oltóhelyekre, ahol szakavatott orvosok adnak választ a kérdéseikre.

A legutóbbi felmérés szerint az emberek 68 százaléka gondolkodik azon, hogy beoltassa magát, de csak 50 százalékuk tette ezt meg eddig.  Lengvarský szerint így továbbra is sokan vannak még olyanok, akik gondolkodnak az oltáson.

SITA/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »