Az alapiskolákban elkezdődött a Tesztelés 9 tudásszintfelmérés

Az alapiskolákban elkezdődött a Tesztelés 9 tudásszintfelmérés

1643 iskola több mint 49 ezer tanulója írja meg az országos Tesztelés 9-et. Az alapiskolák kilencedikesei, a nyolcéves gimnáziumok és a konzervatóriumok negyedikesei, valamint az ötéves középiskolák nyolcadik évfolyamból érkezett elsősei adnak számot a tudásukról.

Szerdán matematikából, szlovák nyelv és irodalomból, a magyar iskolások pedig magyar nyelvből és irodalom írják a tesztet.

Az ukrán nyelv és irodalom kivételével minden tantárgy tesztje 30 tételből áll. A szlovák, illetve a magyar nyelv és irodalom feladatlap 20 tesztkérdésből, és tíz, rövid választ igénylő feladatból áll.

Hírdetés

A matematika 15 tesztkérdésből, és 15 rövid válaszos feladatból áll. A szlovák és a magyar teszt megoldására 70 perc, a matematikára 90 perc áll a gyerekek rendelkezésére.

Azon a tanulók, akik súlyos – elsősorban egészségi – okból nem tudnak részt venni a márciusi teszten, április 4-én és 5-én vizsgázhatnak a kerületi tanügyi hivatal által kijelölt iskolákban.

Az alap- és középiskolák számára április 19-én teszik közzé a teszteredményeket elektronikus formában, május 10-ig pedig e-mailben is megkapják őket.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »