Aurescu: a román állampolgárok biztonsága nincs veszélyben az ukrajnai háború miatt

Aurescu: a román állampolgárok biztonsága nincs veszélyben az ukrajnai háború miatt

A román állampolgárok biztonsága nincs veszélyben az ukrajnai háború miatt – jelentette ki csütörtök este a külügyminiszter.

A Digi24-nek nyilatkozva Bogdan Aurescu emlékeztetett arra, hogy a NATO-tagság szavatolja Románia biztonságát. ‘A történelmünk során soha nem volt még akkor a védettségünk, mint most’ – jelentette ki.

Hírdetés

Emlékeztetett arra is, hogy a szövetségesek meghallgatták Bukarest kérését, és folyamatosan erősítik a NATO jelenlétét a keleti szárnyon. Elmondta, hogy a NATO külügy- és védelmi minisztereinek március 4-i értekezletén a katonai szövetség elrettentő és védelmi képességének újragondolását kérte a keleti szárnyon, és ‘a dolgok már elmozdultak ebbe az irányba’.

Aurescu közölte, hogy a keleti szárny erősítése a jövő heti brüsszeli rendkívüli NATO-csúcson is terítékre kerül.

‘Minden feltétel adott ahhoz, hogy a román állampolgárok biztonságban érezzék magukat. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a keleti szárny következetes megerősítését a szövetségesek a valós paramétereiben lássák. A lépések szigorúan védelmi jellegűek, nem áll szándékunkban provokálni az Orosz Föderációt’ – nyilatkozta a külügyminiszter.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »