Augusztustól drágul a villamosenergia ára Ukrajnában és lelkészbeiktatás és hálaadó istentisztelet volt Fornoson: július 12-i hírösszefoglaló

Augusztustól drágul a villamosenergia ára Ukrajnában és lelkészbeiktatás és hálaadó istentisztelet volt Fornoson: július 12-i hírösszefoglaló

Augusztus elsejétől drágul a villamosenergia ára Ukrajnában; Oda küld áldást Isten, ahol egyetértés van – Lelkészbeiktatás és hálaadó istentisztelet Fornoson; Ukrajnában szeptemberben a fűtési tarifák 30-70%-kal emelkednek; Szörnyethalt egy motoros a Munkácsi járásban; Pusztító vihar tombolt Magyarországon. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 12-én.

Ukrajnában az Energiaügyi Minisztérium azt tervezi, hogy új modellt indít el a villamosenergia-piacon, ennek kapcsán változik az áram tarifája – jelentette ki German Galuscsenko energiaügyi miniszter. A miniszter szerint differenciált tarifákat vezetnek be Ukrajnában a fogyasztás mennyiségétől függően. A maximális tarifát 3,4 hrivnya/kilowattórában határoznák meg, míg most a lakosság tarifája 1,68 hrivnya/kWh.

A Beregi Református Egyházmegyéhez tartozó fornosi gyülekezet hálaadó istentiszteletre hívogatott az elmúlt vasárnapra. Amikor ünnepélyes keretek között hivatalosan is beiktatták az immáron közel hat éve itt szolgálatot teljesítő lelkipásztort, Barta Attilát, s hálát adtak a szépen felújított templomért. 

Hírdetés

Ukrajnában szeptemberben a fűtési tarifák 30-40%-kal emelkedhetnek. Ennek következtében egy három szobás lakás felfűtéséért körülbelül háromezer hrivnyát kell fizetni, kétezret pedig egy egyszobás lakásért. Oleg Popenko, a Kijevi Városi Állami Adminisztráció lakás- és közműinfrastruktúra osztályának vezetője elmondta, az áremelkedés átlagosan körülbelül 40%-ot tesz ki. Más városokban azonban az áremelkedés 60-70%-os is lehet.

Kárpátalján a Munkácsi Kerületi Rendőrség munkatársai vizsgálják azt a közlekedési balesetet, melyben teherautóval ütközött egy motoros. Az utóbbi jármű sofőrje a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A helyszínen a nyomozók megállapították, hogy egy 25 éves lembergi illetőségű lakos motorkerékpárral közlekedett, amikor a hídról kanyarodás közben elvesztette uralmát járműve fölött, és az útra esett. Ezután a motorkerékpár tovább ment, és nekihajtott egy DAF teherautónak, amelyet egy 49 éves obuhivi (Kijev megye) illetőségű férfi vezetett.

Több mint 300 megrongálódott ház, a könnyeikkel küszködő emberek, sokszáz milliós, de lehet, hogy milliárdos kár – ez a mérlege a péntek esti Baranya megyei jégesőnek. Sellyén 245, két közeli faluban még csaknem 100 épületben keletkezett kár. És akkor a megrongálódott autókról, vagy az elvert termésről még nem is beszéltünk. Gyűjtés is indult, aki szeretne, tud segíteni a károsultaknak. Az előrejelzések szerint a hétvége további részében is viharokra lehet számítani. Vasárnapra az egész országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »