Átlagosan három percenként történik baleset Ukrajnában

Átlagosan három percenként történik baleset Ukrajnában

Ukrajnában három percenként történik egy baleset, és 15 percenként egy ember megsérül – mondta Tetjana Kovalcsuk belügyminiszter-helyettes az Ukrajna 30. fórum során. 

„Ukrajnában csak tavaly csaknem 32 ezer ember sérült meg az utakon,

több mint 3,5 ezer polgár – járművezetők, utasok és gyalogosok haltak meg. Átlagosan három percenként történik egy baleset, 15 percenként egy ember sérül meg, és három percenként sajnos egy ember meghal” – mondta Kovalcsuk, akit a Korrespondent.net hírportál idéz.

Hírdetés

Elmondása szerint Ukrajnában a súlyos következményekkel járó közúti közlekedési balesetek fő kockázati tényezője a száguldozás, az alkoholfogyasztás, valamint az autó biztonsági felszerelésének elhanyagolása. 

Kovalcsuk emlékeztetett arra, hogy a közúti balesetek helyzetének javítása érdekében az állam bevezetett egy rendszert a közlekedési szabálysértések automatikus módban történő rögzítésére.

Jelenleg 130 forgalmi kamerát telepítettek, ami már befolyásolta a balesetek számát.

„A tavalyi évhez képest a halálos balesetek száma 17%-kal, a sérültekkel járó balesetek száma 14%-kal csökkent. Vagyis 133-mal kevesebb ember halt meg, és 1010-el kevesebb ember sérült meg” – mondta a miniszterhelyettes.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »