Átadták Dunaszerdahely új körforgalmát

Átadták Dunaszerdahely új körforgalmát

Ma délelőtt 10 órakor adták át a március 1-én elindított közös megyei és városi beruházást. Az új körforgalom a Czibók utca, a Nagyabonyi út és a Kertész utca találkozásánál fekszik.

A munkálatok mielőbbi megkezdése érdekében előbb a Szlovák Földalappal, majd az OMV benzinkúttal is meg kellett egyezni a telek ügyében. A munkálatokat már ősszel megkezdték, ugyanis

A gépkocsivezetők és a helyiek egyaránt fontosnak tartják az új körforgalmat, hiszen megkönnyíti és felgyorsítja a városba való bejutást, valamint a balesetveszély is csökken.

„A közbeszerzésen részt vevő cégeknek arra is kellett licitálniuk, hogy mennyi idő alatt tudják elvégezni a munkákat, és milyen hosszú ideig kell a forgalmat elterelni. Az építkezés körülbelül másfél hónapig fog tartani, de utána egyszerűbb és biztonságosabb lesz a közlekedés ezen a szakaszon. Ezért kérem a gépkocsivezetők és a környéken élők türelmét” – fogalmazott Hájos Zoltán polgármester egy korábbi interjújában.

Hírdetés

A megközelítőleg 450 ezer eurós beruházás során kiépítésre került 2 kivezető sáv, közvilágítás, járda és kerékpársáv is.

A körforgalmat délután vehetik használatba a közlekedők.

(Edmár Attila/Felvidék.ma)

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »