Aszfaltúton a Perkőre

Aszfaltúton a Perkőre

Kézdiszentléleken a vége felé tartó esztendő egyik leglátványosabb megvalósítása a községközpontot és Kiskászont a Perkő alatt összekötő egykori földút korszerűsítése.

A munkálat a két település között – kb. 2 kilométeren – befejeződött, használni lehet az utat, jövőre a festés és a védőkorlátok felszerelése maradt hátra. Balogh Tibor polgármester teljes mértékben elégedett az építő céggel, és biztos abban, hogy az aszfaltozott útnak köszönhetően sokkal többen fel fogják keresni a Perkőt.

Hírdetés

Az összesen 5,5 kilométeres szakaszon felújítandó perkői út a volt téesz irányában Kézdiszentléleken is áthalad, annak Kézdivásárhely felőli bejáratánál bukkan elő, a gáznyomáscsökkentő állomás közelében, ott jelenleg még az út alapozása zajlik.

Egy másik útfelújítást a Vízága részen végeznek, ahol felszedték a kockaköves burkolatot, és az alapozás után idén aszfaltszőnyeget öntenek. A köz­ségháza melletti út rendbetétele jövőre marad. Ez az utca a Porond irányába halad, a Vármegye falurészen keresztül a kővári útig tart. Itt idén egy új betonhidat építettek, megkönnyítve a lakók átkelését a patakon.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »