Arany minősítést kapott az Amara Shave Táncegyüttes a Somoskőújfalun megrendezett néptánctalálkozón

Június 1-jén Somoskőújfalun rendezték meg a 26. Somosi Gyermek Néptánctalálkozót a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A versenybe bekapcsolódtak a Váci Egyházmegye Ceferino Ház és Boldog Ceferino Napközbeni Gyermekfelügyelet Hálózat gyermekei is Kálóról, Dejtárról és Szátokról.

A három faluból 20 gyermek közösen Amare Shave (A mi gyerekeink) Táncegyüttes néven nagy lelkesedéssel készültek az alkalomra.

A rendezvény a tíz csoport felvonulásával kezdődött a templomtól a Művelődési Házig. A táncosokat szakmai zsűri értékelte. Szokolik Melinda, kétszeres aranygyöngyös és Fülöp Ferenc-díjas táncos; Szokolik Szabolcs, kétszeres aranysarkantyús és Fülöp Ferenc-díjas táncos a Népművészet Ifjú Mestere; valamint Magyar István, a Somosi Kultúráért Egyesület elnöke. A résztvevő táncosok legjobbjai arany, ezüst és bronz minősítést kaptak.

Az Amara Shave Táncegyüttes arany minősítést kapott a találkozón. A csoport 9–15 éves gyermekekből áll, akik közel három éve dolgoznak együtt. Tavaly szintén sikerrel szerepeltek Sárospatakon az „Örökség” néptáncversenyen, amelyet a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Népművészeti Egyesület szervezett, és ahol szintén aranyérmet nyertek el. A gyerekek egy része ismeri a táncokat és mint élő hagyományt hozza magával családjából, de vannak olyanok, akik a csoportban tanulják meg az alaplépéseket.

Hírdetés

A nézők nem csak néptáncosokat láthattak, hanem verset és mesét is hallhattak.

Szöveg és fotó: Virág Éva

Forrás: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »