Aradi orvos: Romániában humanitárius katasztrófahelyzet alakult ki a negyedik hullám miatt

Aradi orvos: Romániában humanitárius katasztrófahelyzet alakult ki a negyedik hullám miatt

Románia „humanitárius katasztrófán” megy keresztül, és az elmúlt 24 órában a COVID okozta halálozást több mint kétszeresére és a világ átlagának hatszorosára regisztráltuk – mondta Adrian Wiener, az aradi COVID kórház koordináló orvosa és a Képviselő-testület Egészségügyi Bizottságának alelnöke. „10 000 ember kerül kórházba, köztük 300 gyermek. Több mint 1000 súlyos vagy kritikus betegségben szenvedő ember harcol minden lélegzetvételért az ATI ágyon” – mondja Adrian Wiener.

„A világon a tegnap bejelentett összes haláleset 5% -a román. Az európai halálesetek 11,5% -a Romániában van. Ezen halálesetek túlnyomó többsége megelőzhető volt oltással, védelmi intézkedésekkel” – mondta Adrian Wiener, az USR orvosa és helyettese .

Az okok, amiért eljutottunk ehhez a „társadalmi robbanáshoz”:

Hírdetés

„Csökkent a bizalom a hatóságokban, a döntéshozókban, a politikai osztályban, ami érthető 30 évnyi csalás, rablás és szörnyű politikai kiállítások után;
A társadalom automatizálása, amelyben élünk, a falak, amelyeket magunk köré építettünk. A kohézió hiánya szinte lehetetlenné teszi a szükséges kollektív erőfeszítéseket katasztrófa esetén;

Alacsony tudományos műveltség, a kritikus gondolkodás hiánya. A harcias oltásellenesek hangja túl sok honfitársunkhoz jutott el: „a vakcina megváltoztatja a DNS-t„ „terméketlen leszel ”„ ez egy kísérlet ”„ez csak influenza ”.

Az egészségügyi válság átpolitizálása – azok a politikai hiénák, amelyek végleg hiteltelenné tettek minden intézkedést, döntést a népszerűség vagy a szavazat megszerzése érdekében.

(hotnews)

Fotó: Adrian Wiener. Forrás: Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »