Anyjától kapott fegyverrel rabolta ki a dohányboltot és az élelmiszerüzletet

Anyjától kapott fegyverrel rabolta ki a dohányboltot és az élelmiszerüzletet

Anyjától kapott fegyverrel rabolta ki a dohányboltot és az élelmiszerüzletet

Vádat emelt a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy flóbert pisztollyal rabolt ki egy trafikot tavaly ősszel, Szolnokon. A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől történő eltiltásra, míg édesanyját felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 26 éves férfi édesanyja még 2001-ben vásárolt egy flóbert pisztolyt, amelyet a lakásán tárolt. A nő, a fia unszolására, 2017 novemberében a lőfegyvert a fiának ajándékozta, aki azt magával vitte szolnoki lakására.

Miután a család anyagi helyzete megrendült, a fiú elhatározta, hogy a lőfegyverrel rablásokat fog elkövetni. Először egy lakóhelyéhez közeli dohányboltot szemelt ki: 2017. november 15-én, délelőtt, sálat tekert az arcára és lehúzta a kapucniját, hogy ne ismerjék fel, majd berontott a dohányboltba, és pénzt követelt. A megriadt sértett engedelmeskedett a fegyverrel nyomatékosított felszólításnak, és több mint egymillió forintot adott át támadójának.

A férfi nem elégedett meg az így megszerzett pénzzel, 2017. december 30-án úgy döntött, hogy ugyanezzel a módszerrel ismét rabolni fog. Célpontja ezúttal egy élelmiszerüzlet volt, amely szintén a lakóhelyéhez közel esett. A vádlott a rablást elkövette, a rendőrök azonban gyorsan a nyomába eredtek és elfogták őt.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben fegyveres rablás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Szolnoki Járásbíróságon, édesanyját pedig lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja. Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg édesanyját felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »