Antiszemitizmus-ügyi különmegbízottat nevezett ki Biden

Antiszemitizmus-ügyi különmegbízottat nevezett ki Biden

Joe Biden amerikai elnök a hírhedt holokauszt-történészt, a zsidó szupremácista Deborah Lipstadtot választotta „antiszemitizmus-ügyi különmegbízottjává” – közölték a Fehér Házban dolgozó tisztviselők.

Az amerikai kormányt már régóta bírálták, amiért ez a tisztség betöltetlen, miközben az „antiszemita incidensek száma növekszik” (tegyük hozzá, ez a mutató mindig csak növekszik). 

Lipstadtot a szélesebb nyilvánosság leginkább egy róla készült filmből ismeri, ami a David Irvinggel szemben folytatott rágalmazási per történetét dolgozza fel. 

Hírdetés

A kinevezés „sürgősségét” a State Department liftjébe karcolt horogkereszttel is indokolták többen, ami a fent említett antiszemita támadások komolyságát is mutatja.

„Legyen világos: az antiszemitizmusnak nincs helye a külügyminisztériumban, az én kormányomban sem a világ bármely pontján. Mindannyiunk feladata, hogy az antiszemiták ne érezhessék magukat biztonságban, és hogy kiálljunk a fanatizmus ellen, bárhol is találkozunk vele” – fenyegetőzött a karcok kapcsán Biden. 

A közigazgatás azt is ígéri, hogy hamarosan kinevez egy „összekötőt” is, aki a zsidókkal tartja a kapcsolatot.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »