Angol nyelvű esszéversenyt hirdettek Közép- és Kelet-Európa mai vallásáról és kultúrájáról

Angol nyelvű esszéversenyt hirdettek Közép- és Kelet-Európa mai vallásáról és kultúrájáról

Strange Voices from the Heartland címmel angol nyelvű esszéversenyt hirdetett négy felsőoktatási intézmény, köztük a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola. A közép- és kelet-európai vallásról és kultúráról várnak pályamunkákat, angol nyelven.

A pályázat kiírói – az Aquinói Szent Tamás Pápai Egyetem (Róma), a Károly Egyetem (Prága), a Stefan Wyszyński Bíboros Egyetem (Varsó) és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola (Budapest) – olyan esszéket várnak, amik a közép- és kelet-európai régió posztkommunista országainak mai kulturális életében megjelenő bármely vallási témával vagy bármilyen vallási gondolattal, attitűddel vagy kezdeményezéssel foglalkoznak.

A téma lehet hagyományos vagy modern, egyéni vagy kollektív, a vallást kedvező vagy kedvezőtlen fényben feltüntető, szerepelhet filmekben, irodalmi művekben, képzőművészetben, zenében, színházban, rádióban vagy televízióban, nemzeti sajtóban, internetes tartalmakban vagy a polgári és a mindennapi élet különféle jelenségeiben. Ennek megfelelően a vallás és a kortárs kultúra, mint a verseny témái, meglehetősen tágan értendők.

Csak az alábbi listában szereplő egy vagy több ország kultúrájával foglalkozó esszéket fogadnak el: Albánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Észtország, Fehéroroszország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.

A pályázók alsó korhatára 18 év. Egyéni pályázókat és társszerzőket is várnak, de szerzőnként csak egy pályaművet fogadnak el. Pályázatot benyújtani csak angol nyelven lehet.

Az első három helyezett pénzjutalomban részesül:
1. díj: 2500 €
2. díj: 2000 €
3. díj: 1500 €

Hírdetés

Beküldési határidő: 2021. július 18.

További információk: https://www.strangevoices.org

Az esszék feltölthetők: https://www.strangevoices.org/upload

Forrás: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Fotó: strangevoices.org

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »