Alvó embereket fosztottak ki a „c-típusúak” Szolnokon

Alvó embereket fosztottak ki a „c-típusúak” Szolnokon

A szolnoki rendőrök őrizetbe vettek két helyi férfit, akik a gyanú szerint alvó sértetteket fosztottak ki. A bíróság elrendelte letartóztatásukat.

Hírdetés

A nyomozás adatai szerint három vidéki férfi ittas állapotban lefeküdt aludni egy szolnoki pénzintézet előterébe 2022. október 30-án, éjjel. Ezt észlelte az arra járó két helyi, akik közül az egyik bement az előtérbe, átkutatta az alvó sértett zsebét, amelyből pénztárcát vett magához, a másik alvó mellől pedig szintén tárcát és egy mobiltelefont vett el. A pénztárcában talált bankkártyával ezt követően bűntársa hat alkalommal, míg egy harmadik társuk – aki időközben csatlakozott a pároshoz – egy alkalommal vásárolt kisebb értékben.

A szolnoki nyomozók elemezték a pénzintézet biztonsági kamerának felvételeit, amely rögzítette a bűncselekmény elkövetését. Személyismeretüknek köszönhetően azonosították a felvételen látható feltételezett elkövetőket. A 26 és 28 éves szolnoki férfiakat az egyenruhások elfogták és előállították a rendőrkapitányságra ahol a nyomozók egy rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és két rendbeli kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Őrizetbe vételüket követően, a két terhelt letartóztatását a bíróság 30 napra elrendelte, míg harmadik társuk szabadlábon védekezik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »