Állítólag több parlamenti képviselő is koronavírusos, Šipoš nem tud róla

Állítólag több parlamenti képviselő is koronavírusos, Šipoš nem tud róla

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője nem tud arról, hogy több parlamenti képviselő is Covid-19-fertőzött lenne. Hozzátette, arról van tudomása, hogy többen átestek a betegségen, és leszögezte, hogy az összes képviselő betartja a jelenleg érvényes előírásokat.

„Azt tudom, hogy néhányan átestek a Covid-19-en. Azok a képviselők, akik nem érzik rendben magukat vagy gyanítják, hogy megfertőződhettek, csak szavazni járnak az ülésterembe és reszpirátort viselnek, Nem tudom pontosan, hányan vannak” – jelentette ki Šipoš, hozzátéve, hogy a fertőzésgyanúról szóló információkat ellenőrzi. „Azt a tájékoztatást kaptam, hogy azok a kollégák, akik nem érzik jól magukat, a biztonság kedvéért reszpirátort viselnek és betartják az érvényes előírásokat” – tette hozzá.

Hírdetés

Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője szerdán (november 5.) a fertőzött képviselőkkel kapcsolatos hírek miatt arra kérte a parlament vezetését, kezelje a helyzetet és magyarázza el a képviselőknek az érvényes előírásokat. „Szerdán azt a hírt kaptuk, hogy az ülésteremben és a bizottsági üléseken is voltak olyan képviselők, akiknek pozitív lett a Covid-19-tesztje” – mondta a TASR-nek, megengedhetetlennek, és a kollégákkal szemben felelőtlennek nevezve ezt a viselkedést.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »