Akik a remény útján haltak meg – Ökumenikus és vallásközi imádságot tartanak Budapesten

Akik a remény útján haltak meg – Ökumenikus és vallásközi imádságot tartanak Budapesten

A Sant’Egidio közösség a menekültek világnapjához kapcsolódóan idén is ökumenikus imádságot szervez június 21-én Budapesten, a Gát utcai templomban azokért a menekültekért, akik a béke és egy jobb élet reményében Európa vagy Észak-Amerika felé vezető útjuk során vesztették életüket. Az imádságot Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezeti.

A Sant’Egidio közösségben a világ számos országában minden évben megemlékeznek azokról, akik a béke, az élhető élet felé vezető nehéz útjuk során, ahogyan az imádság címében áll: a remény útján lelik halálukat. Az Ukrajna elleni háború miatt sok menekültet fogadott be hazánk, a Sant’Egidio közösség is többeket közülük. Azonban idén sem feledkeznek meg azokról, akik a Földközi-tengeren át próbáltak meg eljutni Európába, és eközben vesztették életüket. Latin-Amerikából a „Bestia” nevű vonattal ezrek, tízezrek próbálnak meg eljutni az Egyesült Államokba, dacolva az őket kizsákmányoló kábítószerkartellekkel.

A menekültek világnapjához kapcsolódóan megemlékeznek mindazokról az embertársainkról, akik a háború, a terrorizmus, az elnyomás és a nyomor elől menekültek Európába vagy Észak-Amerikába, és tízezrével veszítették életüket az úton. Az imádságra hívnak olyan menekülteket is, akik Magyarországon próbálnak új életet kezdeni.

Az ökumenikus és vallásközi imádságot a menekültek világnapjának másnapján, június 21-én, pénteken 18.30-kor tartják Budapesten, a Kaníziusz Szent Péter-templomban (1095 Budapest, Gát utca 2–4.)

Hírdetés

Szeretettel várnak mindenkit az alkalomra, amelyen imádsággal szolgál Bolba Márta evangélikus, Fórizs Zsolt baptista lelkész, Dmitro Szidorenko ukrán ortodox parókus, Ötvös Joszif görög ortodox esperes és Radvánszky Péter rabbi.

Forrás: Sant’Egidio közösség

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »