Aki akar, húsvétkor is futhat

Aki akar, húsvétkor is futhat

A húsvéti hosszú hétvége tervezése során érdemes azt is figyelembe vennünk, merre futhatunk, ha éppen ahhoz támad kedvünk két egyházi szertartás vagy rokonlátogatás között.

Vannak, akik ezt a hétvégét sem tudják elképzelni futóesemények szervezése nélkül, nekik köszönhetően azoknak, akik nem egyedül, hanem szervezett körülmények között szeretnének futni, van hova menniük.

A leghosszabb magyarországi, hobbifutók számára teljesíthető futóeseményért elég messzire, a Tolna és Bács-Kiskun megye határán levő Bölcskére kell utaznunk. Nem használhattam a verseny szót, a szervezők szerint ugyanis „ez nem verseny, így mi nem mérjük az időt, és rangsort sem állítunk fel! Ha szeretnéd tudni a saját idődet (és távodat), annak méréséről magadnak kell gondoskodnod telefonnal, vagy órával.” A gyermekfutam 1,15 km, a felnőttek négy távból választhatnak, a leghosszabb 25 kilométeres. Szimpatikus, hogy nincs nevezési díj.

Hírdetés

Szintén jótékonysági a Mosonmagyaróváron 10:30.kor elrajtoló 5. Óvári Nyuszis Nyargalás, melynek bevétele idén a Gondoskodás Alapítvány munkáját segíti, ide viszont már április 2-án lejárt a nevezési határidő, így ide legfeljebb csak nézőként menjenek.

Aki a futás mellett biciklizni is szeretne, és MTB és terepfutó Challenge 2022 nyitórendezvényére, Parádsasvárra menjenek szombaton. Áprilistól szeptemberig minden hónapban egy futamot lehet teljesíteni, melyek közül egyik sincs annyira távol a határtól, hogy egy sportos családot megállíthasson: Etyek, Vértesboglár, Visegrád, Várgesztes, Lábatlan. A futótáv 10 km, kerékpározni 30 vagy 60 km-t kell, a gyerekek számára kísérőprogramok is vannak.

Félmaratonnál hosszabb táv Martonvásáron futható a húsvéti hétvégén, a IV. Fehér Enikő és Vörös Balázs emlékversenyen, a maratonon túl 50 kilométer, mérföld, és 100 km is, de csak azoknak, akik április 7-éig beneveztek.

Az események viszonylag csekély számából láthatjuk, jobbára mindenki az ünnepre figyel. Jövő héten viszont kiszakad a futóesemények zsákja, csak maratonból három is lesz Magyarországon…


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »