Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgyön: a béke fényei gyúltak ki

Adventi  gyertyagyújtás  Sepsiszentgyörgyön: a béke fényei gyúltak ki

Hitünkben erős közösségként vagyunk jelen – így kezdte ünnepi beszédét Tóth-Birtan Csaba vasárnap este a főtéren. Sepsiszentgyörgy alpolgármestere több ezer ember előtt gyújtotta meg az óriás adventi koszorú első gyertyáját, amelynek lángját féltő gonddal adták tovább egymásnak az egybegyűltek.

Az idén tizenharmadik alkalommal megszervezett közös gyertyagyújtáson minden korosztály képviseltette magát. Aki nem hozott magával gyertyát, az a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseitől kapott, alkalomhoz illő dalokat a Laudate kamarakórus és a Református Kollégium Kincskeresők néptánccsoportjának tagjai adtak elő.

Hírdetés

Tóth-Birtan Csaba arról beszélt, hogy a megváltás ígéretének lángjából erőt meríthetünk, és ha a világ a feje tetejére áll is, együtt átjuthatunk a következő évek megpróbáltatásain is, ahogy az előző években is tettük. Keresztény emberként áldássá tudunk válni egymás életében – emlékeztetett, és azt kívánta, hogy gyújtsuk meg, őrizzük és adjuk tovább a lángot. Takó István plébános Reményik Sándor Béke című versével indított, amely sajnos ismét nagyon aktuálissá vált, majd a bennünk lakozó sötétségről és a fény kereséséről szólva kifejtette: a sötétség be tudja szippantani a figyelmünket és az érzéseinket, ezért ha nem akarunk egyedül küzdeni a sötétségben, meg kell tanulnunk kommunikálni a fénnyel. Advent arra hív, hogy keressük meg a helyes irányt – s bár nem mindig találjuk az utat, az örömhír az, hogy Isten is elindult felénk.

Könyörgés és áldás következett, és a tömeg csendben hazaindult, tenyerével védve gyertyája lángját.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »