Adventi fények Léva központjában

Adventi fények Léva központjában

Az esztendő utolsó heteit a várakozás hatja át. Az adventi időszakban a fények különös játéka teremti meg a karácsonyi hangulatot. A felvidéki települések központi terei is új, ünnepi köntöst öltenek a várakozás heteiben.

Más városokhoz, községekhez hasonlóan immár második hete Léva történelmi központjában is gyönyörködhetünk a fények által teremtett karácsonyi mesevilágban. A  városháza háromszintes épülete szolid megvilágítással figyeli a Hősök terének eseményeit. A tér sarkán terebélyesedő bevásárlóközpont erős fényzuhataggal hívja fel magára a figyelmet. A szemközti, sokat megélt Oroszlán Szálló decens megvilágítással ünnepel. A történelmi városközpont mellékutcái is díszben pompáznak.

A Hősök terének közepén büszkén áll a feldíszített karácsonyfa. Mellette őrködik a város adventi koszorúja, melyen jelenleg egy, a fénysorból szimbolizált gyertya „ég”, ám hamarosan csatlakozik fényével a következő is.

Hírdetés

A merev kőoszlopsor az izzó fények hatására könnyedebbnek tűnik. A téren elhelyezett különös virágalakzatok igencsak vonzzák az érdeklődők figyelmét. Kicsik és nagyok csodálják a színpompás díszítőelemeket. A térre a csillagokkal teletűzdelt fénylő kapun juthatunk be, általa nyílik meg a karácsonyi mesevilág, mely sötétedés után válik igazán csodálatossá. A meghitt csillogás elkápráztatja a járókelőket.

Áldott adventi várakozást!

Pásztor Péter felvételei


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »