Adni jó – A Karitász javára szervezett gyűjtést a Tihanyi Bencés Iskola

Adni jó – A Karitász javára szervezett gyűjtést a Tihanyi Bencés Iskola

Az ünnepek közeledtével gyűjtést szervezett a Veszprém-Főegyházmegyei Karitásznak a Tihanyi Bencés Iskola közössége. A diákok és családjaik, valamint a tanárok nagy mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtöttek össze: többek között rizst, tésztát, lisztet, cukrot, konzerveket, tejet. Az adományokat a napokban adták át a tihanyi iskolában – adta hírül november 23-án az egyházmegye internetes oldala.

A kezdeményezés kapcsán Ghiczy László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta: Radó László, a Tihanyi Bencés Iskola igazgatója kereste meg azzal, hogy az elmúlt évek hagyományát követve gyűjtést szerveznének a Katolikus Karitász javára. Ezzel kívánnak hozzájárulni a segélyszervezet munkájához, illetve segíteni a rászoruló és bajba jutott családoknak. „Óriási segítség, hiszen tapasztaljuk, hogy nagyon sok család él nélkülözésben (…) az adományokkal a gyerekek karácsonyvárását is felhőtlenebbé, szebbé varázsoljuk.”

A Tihanyi Bencés Iskola 2012 óta működik a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában. Az intézmény igazgatója, Radó László elmondta: azóta minden évben kapcsolódnak az Egyház jótékonysági tevékenységéhez, amivel a rászorulókat tudják támogatni. „Kiemelten kezeljük, hogy az idejáró gyerekeink ebbe nőjenek bele, természetes legyen számukra az, hogy segítenek azoknak, akiknek kevesebb jut. (…) itt, a Balaton-felvidéken több olyan gyermek jár hozzánk, akiknek a családjaik jó anyagi körülmények között élnek, jó szociokulturális környezetben vannak, és ami ennél még nagyobb öröm, hogy nagyon szívesen segítenek is.”

Hírdetés

Az iskolaigazgató köszönetét fejezte ki a szülőknek és a diákoknak, hogy hozzájárultak a gyűjtéshez, és természetesen a Katolikus Karitásznak, hogy segítségükkel el tudják juttatni az adományokat az arra rászorulóknak.

Ghiczy László főegyházmegyei karitászigazgató az adományok átvétele után köszönetet mondott a diákoknak, családjaiknak és az iskolában dolgozó tanároknak, és reményét fejezte ki, hogy ez a szép hagyomány folytatódik.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »