ActiveWatch: cenzorrá lépett elõ az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanács

ActiveWatch: cenzorrá lépett elõ az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanács

Feljelentést tesz az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácsnál (CNCD) és aggodalmát fejezi ki az ActiveWatch jogvédő szervezet az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanács által nemrég kiszabott büntetés miatt, amelyet a testület a képviselőház kulturális bizottságának USR-s elnökére szabott ki egy Jézussal kapcsolatos régebbi Facebook-bejegyzésért. Iulian Bulai a következő szöveget posztolta egy évvel ezelőtt:

Egy gyerek. Aki egy szegény és nagyon furcsa családból származik. Egy apa, aki túl van már az első fiatalságán és egy kamaszkorú anya. Aki anélkül jött a világra, hogy a szülei szeretkeztek volna. Egy pótmamával, és egy olyan apával, aki elfogadta az apaságot anélkül, hogy ehhez hozzájárult volna. Akit elutasított a közösség. Aki úgy született, hogy a szülei nem voltak házasok, mindössze jegyesek. Az ő születése különleges, ugyanakkor rámutat annak a társadalomnak a korlátaira, amelybe született.

Hírdetés

A szólásszabadságért küzdő ActiveWatch leszögezi: a CNCD túllépte saját hatáskörét a szankcióra vonatkozó döntésével, és „a keresztény doktrínával ellentétesnek tekintett kifejezésformákat büntető cenzorrá” lépett elő.

(hírszerk)

Kiemelt kép: S. Hermann & F. Richter képe a Pixabay -en.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »