Aba-Novák és Bak Imre művei is felbukkanak a BÁV Grafikai aukcióján

Aba-Novák és Bak Imre művei is felbukkanak a BÁV Grafikai aukcióján

Mintegy 300 tételre, köztük Vasarely, Kádár Béla és Aba-Novák Vilmos grafikáira is licitálhatnak az érdeklődők a BÁV 18. Grafikai aukcióján március 20-án, a BÁV ART Aukciósházban Budapesten.

A BÁV MTI-hez elküldött keddi közleménye szerint az év első grafikai árverésén debütál a BÁV új, innovatív aukciós portálja.

A vásárlók ezentúl ezen a platformon licitálhatnak az online aukciókon, de a hagyományos élő aukciók kínálata is elérhetővé válik a portálon.

Az árverési anyag az antikon át a modern, kortárs figurális és nonfiguratív alkotásokig a magyar grafika történetének legjelentősebb fejezeteiből vonultat fel munkákat több mint 100 művésztől.

A tájékoztató szerint a legizgalmasabb tételek közé tartozik Bak Imre két szitanyomata.

Hírdetés

A kínálatban szerepelnek a magyar művészettörténet ikonikus alakjainak, többek között Kádár Bélának, Kernstok Károlynak, Aba-Novák Vilmosnak, Barcsay Jenőnek, Kondor Bélának, Gross Arnoldnak és Maurer Dórának az alkotásai.

A modern művészet képviselői közül Nádler István, Gyarmathy Tihamér, El Kazovszkij, Szóber Géza és ef. Zámbó István grafikái közül is lehet majd válogatni.

A kínálatban különleges grafikai sorozatok is szerepelnek, köztük a Nyolcak, a Római ösztöndíjasok, a háború utáni művészet és a szentendrei művészek munkái.

Az árverési tételek március 19-ig tekinthetők meg a BÁV Aukciósház Szent István körút 3. szám alatt található galériájában, valamint az https://aukcio.bav-art.hu aukciós portálon – áll a közleményben.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »