A zsidók megölték a Hamász vezetőjének három fiát és három unokáját – Haníje „hálát adott Allahnak, hogy mártírok lettek”

A zsidók megölték a Hamász vezetőjének három fiát és három unokáját – Haníje „hálát adott Allahnak, hogy mártírok lettek”

A Gázai övezetet ért izraeli légicsapásban életét vesztette a Hamász Katarban élő vezetőjének, Iszmail Haníjének három fia és három unokája szerdán – ezt maga Haníje is megerősítette egy televíziós nyilatkozatban.

⚠️These are the sons of Ismail Haniyeh, the leader of Hamas, who were eliminated by the Israeli Air Force.

Hamas is on its fucking knees, we are winning.🇮🇱⚔️ pic.twitter.com/f4d4dqvedY

— Vivid.🇮🇱 (@VividProwess) April 10, 2024

Az övezet északi részén, Gázavárostól nyugatra fekvő Sati menekülttábor területén, egy jármű ellen végrehajtott csapásban meghalt Hazam Haníje és lánya, Amal, Amir Haníje és gyermekei, Háled és Razan, valamint Muhammad Haníje.

BREAKING:

The remains of Ismail Haniyeh’s 3 sons on Al Jazeera.

Imagine sitting in luxury and comfort in Qatar watching your bloodline end before your eyes.

Karma.https://t.co/5HYmLjIRCf

Hírdetés

— Nioh Berg ♛ ✡︎ אסתר (@NiohBerg) April 10, 2024

"Hálát adok Istennek azért a megtiszteltetésért, hogy a gyermekeim és az unokáim mártírok" – mondta Haníje nem sokkal a történtek után az al-Dzsazíra pánarab csatorna élő adásában. "Minden gázai család és civil súlyos árat fizetett gyermekei vérével – és én is" – tette hozzá a Hamász külföldön élő politikai vezetője.

Épp gázai sebesülteket látogatott egy dohai kórházban, amikor telefonon érkezett a hír:

BREAKING: ISRAEL KILL HAMAS LEADER ISMAIL HANIYEH’S FAMILY

His 3 sons were assassinated by Israel along with his grandchildren.

This is the moment he received news of their deaths during a visit to the wounded from Gaza in a Doha hospital.@Kahlissee
pic.twitter.com/52fbdHrMQa

— Dr. Anastasia Maria Loupis (@DrLoupis) April 10, 2024

Április elején az izraeli rendőrség és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat letartóztatta Haníje Izraelben élő, 57 éves húgát a Beér-Seva melletti Tel-Sevában. A razzia során talált dokumentumok alapján – a rendőrség szerint – Haníje testvére súlyos biztonsági szabálysértéseket követett el, kapcsolatba lépett és közösséget vállalt a Hamász tagjaival, izraeli terrorcselekményre buzdított, és általában is támogatta a "terrort".

Haníje fiai egyebek között a gázai ingatlanipart irányították. Az izraeli sajtó szerint emellett elektromos generátoraik révén olyan áramot adnak el Gáza lakosainak, melyhez ők díjmentesen jutottak.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »