A westminsteri érsek méltatta Katalin hercegné bátorságát

A westminsteri érsek méltatta Katalin hercegné bátorságát

Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek március 22-én, pénteken méltatta Katalin hercegné bátorságát, miután a walesi hercegné videoüzenetet tett közzé, melyben súlyos betegségéről beszélt.

A hercegi pár közösségimédia-felületein tették közzé március 22-én azt a videót, amelyben Katalin hercegné maga tájékoztat arról, hogy január 17-i műtéte után nem sokkal daganatos betegséggel diagnosztizálták, és kemoterápiás kezelésben részesül.

– fogalmazott Vincent Nichols bíboros.

*

Hírdetés

Katalin hercegné, polgári nevén Kate Middleton 1982-ben született. Művészettörténészi diplomát szerzett a skóciai St. Andrews-i Egyetemen, ahova Vilmos herceg is járt. 2011-ben lett házasodott össze Vilmos herceggel, akivel három gyermeket nevelnek. 

A brit királyi családról az elmúlt hónapokban más szomorú hír is érkezett: az uralkodó, III. Károly király rákos megbetegedését az év elején diagnosztizálták, február elején adott ki róla közleményt a Buckingham-palota. Nichols bíboros az angliai és walesi katolikus egyház nevében jókívánságait fejezte ki az uralkodónak, és gyors felépülést kívánt neki.

Forrás és fotó: CBCEW.org.uk

Fotó: CBCEW.org.uk; Wikimedia Commons (Andrew Parsons/Number 10)

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »