A veszprémi főegyházmegyei levéltár egyik kötete lett „Az év levéltári kiadványa”

A veszprémi főegyházmegyei levéltár egyik kötete lett „Az év levéltári kiadványa”

A Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár tavaly ősszel megjelent kiadványa, a Capella reginalis. A veszprémi püspökség a középkorban című kötet „Az év levéltári kiadványa 2021” megmérettetésen III. helyezést ért el a „Monográfiák, tanulmánykötetek és egyéb kiadványok” kategóriában. Az elismerést Karlinszky Balázs, az intézmény igazgatója vette át Budapesten április 6-án.

A kötetben a 2020. augusztus végén zajló egyháztörténeti konferencián elhangzott előadások közül tizennégy kapott helyet, szakcikké szerkesztve. A szerzők a hazai középkortudomány jeles képviselői: akadémikusok, egyetemi oktatók és régészek.

A kiadvány az intézmény által közreadott, 1933-ban indult, A Veszprémi egyházmegye múltjából című könyvsorozat 38. kötete.

Hírdetés

„Az év levéltári kiadványa” díjak elnyerésére a Magyar Levéltárosok Egyesülete pályázatot írt ki magyarországi közlevéltárak, a Magyar Nemzeti Levéltár tagintézményei, nyilvános magánlevéltárak, határon túli magyar vonatkozású iratanyagot őrző egyházi levéltárak számára. A díj elsődleges célja a levéltárak kultúramegőrző, kultúrateremtő szerepének, tudományos eredményeinek bemutatása, ismertetése, népszerűsítése a gyűjtemények szellemi műhelyeiből kikerülő kiadványok középpontba állításával.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »