A verőembereket védi az Európai Parlament hungarofób szélsősége

Képtelen támadás zajlik Magyarország ellen az Európai Parlamentben az antifaügyben fogva tartott olasz nő ügyében – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő kedden közösségi oldalán tett bejegyzésében.

A kormánypárti politikus a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában felidézte: hétfőn Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén rögtön az első napirendi pontban foglalkoztak a magyarországi börtönviszonyokkal, különös tekintettel az olasz Ilaria Salis szélsőbaloldali aktivista esetére, aki társaival együtt egy évvel ezelőtt Magyarországra utazott, és az utcán véletlenszerűen megtámadtak embereket, brutálisan agyba-főbe verték őket, súlyos, életveszélyes sérüléseket okozva.
   
Ezt a nőt a magyar rendőrség elkapta, előzetesben van, és most folyik a bírósági eljárás ellene – tette hozzá.

Hírdetés

Hidvéghi Balázs ugyanakkor abszurdnak nevezte, hogy ezek után az Európai Parlamentben azt kérik számon Magyarországon, hogy állítólag nem elég jók a börtönviszonyok, hogy milyen sanyarú a sorsa az olasz nőnek, és hogy miért volt rajta bilincs, amikor elővezették a tárgyalásra.
   
A fideszes EP-képviselő felháborítónak nevezte azt is, hogy a vitában a magyar képviselőknek nem adtak szót, Győri Enikő, fideszes EP-képviselő csak ügyrendi kérdésre hivatkozva kapott néhány másodperces felszólalási lehetőséget.
   
Hidvéghi Balázs úgy vélte: ez az abszurd ügy, „mint cseppben a tenger” mutatja, meg, hogy miért van szükség Brüsszelben változásra.
   
„Ez így nem mehet tovább. Ezt a változást a júniusi európai parlamenti választásokon érhetjük el” – hangsúlyozta.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »