A válsághelyzetek megelőzése a célok közt Nagyszombat megyében

A válsághelyzetek megelőzése a célok közt Nagyszombat megyében

Nagyszombat Megye Központi Krízisalapjának Tanácsa keddi ülésén jóváhagyta az idei pályázati felhívást. A pályázatok célja a válsághelyzetek megelőzése – tájékoztatott Berényi József megyei alelnök.

Pályázni és az elnyert támogatást felhasználni a következő területekkel összefüggő tevékenységekre lehet: csapadékvíz megtartását szolgáló gátak építése, vízmegtartó tevékenység árvízvédelemmel összefüggésben (például folyómeder, -partszakasz és esővíz elvezető árkok karbantartása, kisebb vízgyűjtő tavak és szikkasztók építése), zöld tetők kialakítása, zöld felületek felújítása a községek bel- és külterületén, fák és cserjék gyógyító metszése, intézkedések foganatosítása veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésére a középületekben és  a szúnyoglárvák biológiai irtására.

Hírdetés

„A felhívás azon települések számára nyitott, akik tagjai a krízisalapnak és akik március 31-i határidővel befizették a tagsági díjat.

– tudtuk meg Berényitől.

A legkisebb támogatás összege ezer euró, a maximum pedig háromezer euró. A pályázatok beadási határideje 2024. május 31.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »