A türei református templom Erdélyben

A türei református templom Erdélyben

A magyar kormány támogatásával megújult türei református templom az erdélyi Kolozs megyében az ott élő magyarjaink lelki megerősítését szolgálja.

Résztvevők a magyar kormány támogatásával megújult türei református templomért tartott hálaadó istentiszteleten az erdélyi Kolozs megyében 2023. július 30-án. MTI/Kiss Gábor

A magyar kultúra felbecsülhetetlen értékei az erdélyi református templomok. Hazánknak alaptörvénybeli feladata a magyar értékek védelme világszerte, így a Lajtától a Berecki-havasokig, a Dunajectől a Tengermellékig elterülő magyar térségben mindenütt.

 

Drónnal készült felvételen a magyar kormány támogatásával megújult türei református templom az erdélyi Kolozs megyében az avatás napján, 2023. július 30-án. MTI/Kiss Gábor

 

Hírdetés

Kalotaszegi népviseletbe öltözött résztvevők a magyar kormány támogatásával megújult türei református templomért tartott hálaadó istentiszteleten az erdélyi Kolozs megyében.

 

Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke áldást mond a magyar kormány támogatásával megújult türei református templomért tartott hálaadó istentiszteleten.

 

A magyar kormány támogatásával megújult türei református templom karzatának festett mellvédje .


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »