A török futballszövetség a Sportdöntőbírósághoz fordul Demiral eltiltása miatt

A török futballszövetség a Sportdöntőbírósághoz fordul Demiral eltiltása miatt

Az UEFA hivatalosan is megerősítette Merih Demiral eltiltását. A nyolcaddöntők török hőse két UEFA-tétmérkőzésen nem szerepelhet. Emiatt a Török Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy a CAS-hoz, a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul. A TFF 30 oldalas védekezést készített. Itt vannak a részletek…

Az UEFA két mérkőzésre eltiltotta Merih Demiralt, mert az Eb-nyolcaddöntőben, az Ausztria elleni meccs után a Szürke Farkasok jelképét mutatta a kezével. Az UEFA szerint „Merih Demiral, a török válogatott játékosa összesen két (2) az UEFA által szervezett, válogatottaknak kiírt mérkőzésről tiltja el, azzal az indokkal, hogy nem tartotta be az általános magatartási elveket. , megsértette az alapvető udvariassági szabályokat, a sportrendezvényeket nem a sporttal kapcsolatos célra használta fel és rontotta a labdarúgás sportágának hírnevét.”

A Török Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy ezt a döntést a CAS elé viszi. A TFF továbbította az UEFA-nak a vizsgálattal kapcsolatban elkészített védekezési aktát. A török és külföldi jogászok által készített, 30 oldalas védést eljuttatták az UEFA fegyelmi bizottságához. Az aktában számos, korábban tapasztalt példa szerepel, és kiemelik, hogy a szürke farkas a török és türk származású népek 1000 éves szimbóluma Anatóliában, Közép-Ázsiában és a világ számos részén. Az UEFA várhatóan egy napon belül meghozza döntését a vizsgálattal kapcsolatban.

Hírdetés

Servet Yardimci, a Török Labdarúgó-szövetség korábbi ideiglenes elnöke, az UEFA Végrehajtó Bizottságának a tagja bírálta az eltiltás kiszabását. A fanatik nevű török lapnak elmondta: „Szeretném kijelenteni, hogy sajnálom az UEFA Fegyelmi Bizottsága által válogatott játékosunk, Merih Demiral ellen kiszabott büntetést, és hogy ez elfogadhatatlan. A mérkőzés utáni természetes ünneplésért büntetés kiszabása beavatkozást jelent a futball függetlenségébe. Az ilyen döntések, amelyek megzavarják a labdarúgás szellemiségét és függetlenségét, sértik a sport egyetemes értékeit. Merih Demiral lelkesedését és örömét fejezte ki a meccs után. Ennek a helyzetnek a büntetése ellentétes a sportág természetével. A futball egyetemes értékeit és függetlenségét meg kell védeni. Az ilyen beavatkozások károsítják a sport szellemét.”

AZ UEFA pénzbüntetéssel sújtotta és egy mérkőzésre eltiltotta Jude Bellinghamet, az angol válogatott játékosát a szlovákok elleni mérkőzést követő obszcén mutogatása miatt. Ám az eltiltást felfüggesztette, a Real Madrid csillaga is játszhat a svájciak ellen…


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »