A tavalyi migrációs hullám által leginkább terhelt önkormányzatok összesen 96 342 eurót kaphatnak kiadásaik ellenében

A tavalyi migrációs hullám által leginkább terhelt önkormányzatok összesen 96 342 eurót kaphatnak kiadásaik ellenében

Összesen 96 342 eurót kaphatnak az önkormányzatok a harmadik országokból érkező tömegek beáramlása következtében kialakult rendkívüli helyzetben szükségessé vált kiadásaik ellenében a jelenleg tárcaközi egyeztetésre bocsátott belügyminisztériumi javaslat értelmében.

„A javaslat a 2023. szeptember 1. és 2023. november 14. közötti időszakban a Besztercebányai, Pozsonyi, Eperjesi és Nagykürtösi Járási Hivatalt leginkább érintő migránsáradat miatt meghirdetett rendkívüli helyzetre reagál” – magyarázta a minisztérium, hozzátéve, hogy

Hírdetés

„A harmadik országokból érkező külföldiek tömeges beözönlése idején az önkormányzatok gondoskodtak a sürgősségi elhelyezésről és ellátásról, biztosítva a tömegek alapvető életszükségleteit. Biztosítani kellett az elszállításukat a kijelölt szükségszállásokra, szükség szerint elsősegélyben és a legszükségesebb egészségügyi ellátásban részesíteni őket, biztosítani számukra a humanitárius segélynyújtást, étkeztetést, tisztasági csomagokat, fertőtlenítőszereket, tolmácsolást” – vázolta a minisztérium. Szükség volt továbbá a szükségszállásokon és azok környékén a biztonság, a közrend védelmére és az emberek mozgásának szabályozására.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »