A támogatás folytatásáról biztosította Ukrajnát az amerikai védelmi miniszter

A támogatás folytatásáról biztosította Ukrajnát az amerikai védelmi miniszter

A támogatás folytatásáról biztosította Ukrajnát az amerikai védelmi miniszter Mészáros Richárd2024. 03. 19., k – 13:00

Az Egyesült Államok folytatja Ukrajna pénzügyi támogatását annak ellenére, hogy a kongresszusban egyelőre elakadt a javaslat a kijevi kormánynak küldendő újabb támogatásról – jelentette ki kedden az amerikai védelmi miniszter a délnyugat-németországi Ramstein amerikai légi támaszponton tett látogatásán.

„Az Egyesült Államok nem hagyja Ukrajnát elbukni. Ez a koalíció nem hagyja Ukrajnát elbukni. A szabad világ nem hagyja Ukrajnát elbukni” – szögezte le Lloyd Austin az Ukrajnát fegyverekkel támogató országcsoport (UDCG) Ramsteinben rendezett találkozóján, melyen több mint 50 ország védelmi minisztere vett részt.

Austin megjegyezte, hogy „Oroszország elképesztő költségekbe verte magát a háborúval”.

Hírdetés

„Az ukrán csapatok nehéz körülményekkel, súlyos harcokkal néznek szembe. Az ukrán civileket dróntámadások sorozatai sújtják, de Ukrajna nem hátrál, és az Egyesült Államok sem fog” – húzta alá Austin.

A múlt héten a Fehér Ház bejelentette, hogy 300 millió dollár értékű rendkívüli fegyver- és lőszerszállítmányt küld Ukrajnának sürgősségi biztonsági segítségként, de hozzátették, hogy ezt az összeget a védelmi minisztérium (Pentagon) által megspórolt költségekből sikerült előteremteni.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy Oroszország vélhetően új offenzívába kezd május végén vagy a nyár folyamán.

Az Ukrajna számára a kongresszusban korábban megszavazott költségvetési források tavaly év végén fogytak el. A Fehér Ház és a kongresszus között az újabb felhatalmazásról hónapok óta tart a vita. A republikánus kongresszusi tagok egy része azt várja a Fehér Háztól, hogy az ukrajnai támogatások folytatása előtt Joe Biden elnök tegyen hatékony intézkedéseket az Egyesült Államok saját határainak védelmében az illegális határátlépések megakadályozására.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »