A szlovák válogatott legyőzte a nagy esélyes oroszokat és továbbra is veretlen

A szlovák válogatott legyőzte a nagy esélyes oroszokat és továbbra is veretlen

A jégkorong világbajnokság negyedik játéknapján harmadik mérkőzését játszotta Szlovákia. Craig Ramsay tanítványai bravúros győzelemmel 3-1-re legyőzték Oroszországot és továbbra is százszázalékosak a tornán.

Harmadik mérkőzését is megnyerte a szlovák jégkorong-válogatott a Lettországban zajló világbajnokságon. A szlovák csapat az oroszok ellen lépett pályára az A jelű kvartett hétfői rangadóján. Az oroszok vasárnap pihenhettek, míg a szlovákok Nagy-Britannia ellen megszenvedtek a győzelemért. A mérkőzés toronymagas esélyesének az orosz válogatott számított.

Az első harmadban kiegyenlített játékot láthattunk, mindkét gárda előtt akadtak lehetőségek. Az első nagy lehetőség az oroszok előtt adódott a 3. percben Karnauchov helyzeténél Hudaček hárított.

A mérkőzés ötödik percében a szlovákok is megvillantak és először akadt gondja az orosz kapusnak, Ďaloga indított egy remek akciót, ami után a korongot Pospíšil és Holešinský sem tudta a hálóba pofozni. A 9. percben Roman előtt akadt lehetőség, ami után Samonov védett, majd Kelemen is megpróbálkozott egy lövéssel, de ebből sem született gól. A folytatásban az eredmény nem változott az első harmadban, így gól nélkül zárult az első játékrész.

Hírdetés

A középsző játékrész elején a szlovák válogatott nyomás alá helyezte az oroszokat és Krištof és Pospíšil összjátéka után sem jutott át a korong a gólvonalon. A 29. perc elején óriási ziccerbe kerültek az oroszok, Morozov helyzeténél Hudáček védett nagyot. Félórányi játékot követően a szlovákok is ziccerbe kerültek Miloš Kelemen próbálkozását ezúttal is Samsonov védte. A szlovák nyomás ezek után is folytatódott, aminek a 31. percben meg is lett az eredménye miután az oroszok elvesztették a korongot, amit Kelemen használt ki és védhetetlenül bombázott a hálóba. A szlovák vezetést követően az oroszok emberelőnybe kerültek és agresszív játékkal próbáltak minél hamarabb egyenlíteni, ami sikerült is az oroszoknak. Egy perccel a szlovák gól után emberelőnyből egalizált az orosz válogatott, Tolchinsky lövése Barabanov korcsolyájáról pattant Hudáček hálójába. A két gyors gól jót tett a mérkőzésnek és egy élvezetes jó mérkőzés kerekedett a találkozóból. A második harmad hátralevő részében a szlovák harmadban zajlott javarészt a játék, de újabb találat nem született a középsző játékrészben.

A záró harmadnak 1-1-es eredménnyel vághattak neki a csapatok. Mindkét gárda próbálkozott, előbb Jánošik tüzelt kapura, amit Samsonov hatáslanított, majd a másik oldalon Slepyšev próbált túljárni Hudáček eszén sikertelenül. A hajrára a szlovák válogatott egyik játékosát is elveszítette sérülés miatt, Studenič állt bele egy orosz lövésbe, ami után a jégre került és nem is tudta folytatni. Hét perccel a vége előtt a szlovákok óriási lehetőséghez jutottak, miután emberelőnybe kerültek, amit Gernát egy távoli lövéssel ki is használt. A szlovák válogatott ezzel nagy meglepetésre ismét megszerezte a vezetést.

Az utolsó percekben az oroszok egyre nagyobb nyomást helyeztek Hudáček kapujára, de csak nem akart összejönni az egyenlítés, sőt még a kapusukat is lehívták az oroszok. Egy perccel a vége előtt a szlovák válogatott megszerezte a korongot és Ďaloga az üres kapuba küldte a szlovákok harmadik gólját, amivel 3-1-re megnyerték a mérkőzést.

Szlovákia szenzációs győzelmével továbbra is százszázalékos a világbajnokságon és vezeti csoportját. A szlovákok legközelebb csütörtökön Svájc ellen lépnek pályára.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »