A szlovák olimpiai reménységek

A szlovák olimpiai reménységek

M elkezdődik a tokiói olimpia, amely 32. a nyári olimpiák sorában. A magyar esélyekkel már foglalkoztunk, most nézzük a szlovákiai esélyeseket. Elöljáróban minden idők legkisebb szlovák küldöttsége, 41 taggal vesz részt az olimpián. Viszont reménykednek, hogy jobb eredménnyel zárnak, mint Rio de Janieróban, ahol két arannyal és két ezüsttel zártak.

Szlovákia 1996-tól vesz részt az olimpiai játékokon, és eddig mindig sikerült érmet szereznie. Atlantában, 1996-ban még csak három bronzzal végeztek, Aténban, 2004-ben és Pekingben 2008-ban már 6-6 érmet szereztek, és az utolsó két olimpián pedig négyet-négyet.

Hírdetés

Az esélyesek között elsősorban a kajak-kenu sportolóit emlegetik, mind a síkvízi, mind a vadvízi kategóriákban. A síkvízi kajakosok közül reménykednek a férfi négyesben illetve a párosban. Bíznak a zászlóvivőben, a sportlövő Zuzana Rehák Štefečekovában, amely trapplövészetben a harmadik érmét szerezhetné.

Szintén reménykednek a másik zászlóvivőben, Matej Beňušban, aki vadvízi kenuban Rióban nyert ezüstöt. És természetesen MatejTóthban, aki gyaloglásban nyert 50 kilométeren aranyat négy évvel ezelőtt.

Mintegy 11-12 sportolót tartanak esélyesnek éremre, így 4-5 éremben reménykednek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »