A szezon végén távozik Sallai Rolandék edzője

A szezon végén távozik Sallai Rolandék edzője

Több mint 12 év után távozik a német labdarúgó-bajnokságban szereplő és a magyar válogatott Sallai Rolandot, valamint Szalai Attilát is foglalkoztató Freiburg vezetőedzői posztjáról Christian Streich.

A klub hétfőn hozta nyilvánosságra az 58 éves szakember döntését, hozzátéve, hogy „a megfelelő időben” megnevezi majd az új szakvezetőt. Streich Freiburgban nőtt fel és játékos-pályafutása nagy részét is ebben az egyesületben töltötte, majd edzette az U19-es gárdát, azután pedig másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását.

Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott el az európai kupaporondra.

Hírdetés

A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, ahol jelenleg kilencedik.

Sokáig gondolkodtam ezen és számos egyeztetésen vagyok túl, de úgy hiszem, 29 év után eljött az idő, hogy új energiáknak, új szakembereknek és új lehetőségeknek adjak helyet. Száz és száz különleges élmény fűz ehhez a klubhoz, amely egyet jelent az életemmel, és nagyon hálás vagyok mindazért a szeretetért és támogatásért, amelyet itt kaptam”

– idézte a Freiburg közleménye a vezetőedzőt.

Streich az egyesület történetének második leghosszabb ideje dolgozó edzője, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A Bundesligában szereplő együttesek edzői között Streich szintén a második legrégebb óta regnáló tréner, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »