A SZAKC mai tanácsülésén megválasztották a Pogány Erzsébet-díj kuratóriumi tagjait

A SZAKC mai tanácsülésén megválasztották a Pogány Erzsébet-díj kuratóriumi tagjait

Június 11-én, pénteken a martosi rendezvényligetben tartotta a Szövetség a Közös Célokért éves tanácsülését, melyen a társulás tagszervezeteinek vezetői mellett jelen voltak az elnökség tagjai (Gubík László elnök, Mézes Rudolf és Ladányi Lajos alelnökök), az igazgatótanács tagjai, az elnök mellett Hideghéthy Andrea ügyvezető igazgató, Losonszky Margit gazdasági igazgató, valamint Duray Miklós tiszteletbeli elnök is.

Gubík László, a SZAKC elnöke bevezetőjében megemlékezett a koronavírus-járvány emberi veszteségeiről, melynek következtében számos személyiséggel lett szegényebb a felvidéki, és egyben a Kárpát-medencei magyarság. Ennek kapcsán egyperces néma csenddel adóztak az egybegyűltek az elhunytak emlékének.

A napirendi pontok ismertetése után Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezetője beszámolt a szervezet 2020. évi tevékenységéről. 2002 januárja óta a Szövetség a Közös Célokért társulás legfontosabb és a Felvidéken egyedülálló adottsága, hogy Pozsonytól Királyhelmecig a dél-szlovákiai régióban kiépített, jól felszerelt tájékoztató irodahálózatot működtet.

Ugyancsak felsorolta az elmúlt évben a társulás társszervezésében megvalósult feladatokat, mint a népszámlálás, a Házasság Hete Program, az Összetartozás Tüze Program – hogy csak a legutóbbiakat említsük.

A társulás gazdálkodását Losonszky Margit, a SZAKC gazdasági igazgatója foglalta össze és beszámolt a 2020. évi költségvetésről. Az ellenőrző bizottság beszámolójának jegyzőkönyvét Dániel Erzsébet ismertette. A beszámolókat a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Hírdetés

Ezt követően Keszeg István, Martos község polgármestere beszámolt a településen zajló beruházások jelenlegi állapotáról, melynek során kifejtette, a fejlesztések Martos községet gazdagítják.

Duray Miklós beszámolt a Pogány Erzsébet emlékére alapított díj jelenlegi állapotáról, mely emlékplakettet Kutak Adrienn keramikusművész készíti. Ezen, mint mondta, szerepelni fog Pogány Erzsébet jelmondata: együtt a közösségünkért.

A tervek szerint szeptemberben hirdetik meg majd a díj kiírását, kiosztására pedig Erzsébet-napon, november 19-én kerülne sor. A Pogány Erzsébet-díj kapcsán megválasztásra került a díj öttagú kuratóriumának tagjait. A család részéről özvegye, Pogány Tibor, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség részéről Csémi Szilárd, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége részéről Mézes Rudolf, a Csemadok részéről Bárdos Gyula és a SZAKC részéről Hideghéthy Andrea lesznek a tagok.

(SzE/Felvidék.ma)

Kapcsolódó cikk. 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »